in

MegaRaptor 6×6 vs BRABUS 6×6

Toen Mercedes-Benz in 2013 de G63 AMG 6×6 introduceerde was de complete automotive branche in shock. Een 6×6 pick-up truck, de grootste ooit in serie geproduceerd, met een oplage van 100 exemplaren tegen 500.000 euro per stuk. Waanzin.

Toch bleek de G63 AMG 6×6 geen flop, alle exemplaren werden verkocht en zelfs de gepimpte exemplaren van Brabus en Mansory vielen in smaak. Dat bracht andere tuners op een idee, als er geen fabrikanten meer zijn die 6×6 pick-up trucks maken, waarom doen we het dan niet zelf?

Zodoende ontwikkelde Hennessey Performance een Goliath 6×6, Exotic Custom Motorsports een Wrangler 6×6, Diesel Brothers een Ford Super Duty 6×6 en Megarexx een Ford F350 Raptor 6×6. Laatstgenoemde zien we in onderstaande video van Throttle House, waarin hij wordt vergeleken met de Brabus 6×6.

Thomas zit in luxe en weelde met de 2 miljoen euro kostende Brabus 6×6, terwijl James plaats heeft genomen in de nog grotere MegaRaptor die een kleine 400.000 dollar heeft gekost. Welke van deze twee 6×6-kolossen is het meest bruikbaar in het dagelijks leven? En welke is sneller in een dragrace? Je ziet het in onderstaande rijtest.

Video: MegaRaptor 6×6 vs BRABUS 6×6

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS e-tron GT vs Audi RS Q e-tron Dakar

Audi RS e-tron GT vs Audi RS Q e-tron Dakar

George Russell pakt eerste pole postion in F1

George Russell pakt eerste pole postion in F1