in

Dief steelt 6×6 Ford Super Duty en slaat op de vlucht

Er zijn verschillende bedrijven die 6×6 Pick-up Trucks produceren of geproduceerd hebben. De bekendste is natuurlijk Mercedes-AMG met de G63 6×6, maar ook Hennessey, Exotic Custom Motorsports en de Diesel Brothers maken 6×6 Pick-up Trucks.

Een exemplaar gebouwd door de Diesel Brothers, en eigendom van DJ Marshmello, was afgelopen woensdag in het nieuws in verband met een achtervolging. De truck werd gestolen uit de serviceplaats van een Ford-dealer in Los Angeles en werd enkele uren later door de politie gespot in Malibu.

Uiteraard ging de politie in de achtervolging, maar een 6×6 monster zet je niet zo makkelijk aan de kant. Agenten gebruikten spijkerstrips en een PIT-manoeuvre, echter zonder succes. De achtervolging eindigde uiteindelijk door toedoen van de bestuurder, toen hij een Taco Bell-parkeerplaats verliet en de Ford tegen een lantaarnpaal parkeerde. Daarbij klapte een voorband en dus zat er voor de dief niets anders op dan met zijn handen in de lucht de truck te verlaten.

De achtervolging werd ruim 30 minuten lang uitgezonden op tv. Wij hebben de video even doorgespoeld naar de laatste 5 minuten, voor de ontknoping.

Video: 6×6 Ford Super Duty op de vlucht

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F40 vs McLaren P1 dragrace

Ferrari F40 vs McLaren P1 dragrace is oneerlijk

Van Stokkum test de nieuwe C8 Corvette

Van Stokkum test de nieuwe Corvette C8