in

Zo hard kan een Mercedes-AMG G63 6X6

Auto’s naar hun topsnelheid pushen, dat is wat AutoTopNL doet en het maakt de heren niet uit was voor auto het is. Of het nou een supercar is zoals een McLaren 570S, een snelle stationwagen als de Audi RS6 of een militaire pick-up truck zoals de Mercedes-AMG G63 6X6, ze blazen met alles over de Autobahn.

Onder de motorkap van de G63 6×6 vinden we een 5.5-liter twin turbo V8-motor met 536 pk en 760 Nm koppel, de motor is gekoppeld aan een zeventraps automaat. Vanuit stilstand sprint de ruim 3.900 kg zware truck in 6 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid zou begrenst moeten zijn op 160 km/h, maar zoals je kunt zien loopt de teller nog iets verder door.

Zonder begrenzer zou de G63 6X6 waarschijnlijk nog wel een stuk harder kunnen, maar dat vonden ze bij Mercedes-AMG blijkbaar niet verantwoord. Desalniettemin is dit best indrukwekkend voor zo’n gigantisch monster, helemaal als je dit ding in je spiegels ziet opdoemen.

Video: Zo hard kan een Mercedes-AMG G63 6X6

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Abarth Punto Evo Rollenbanktest

Op de Rollenbank – Abarth Punto Evo Supersport

Mercedes-AMG Project ONE

Lewis Hamilton in de Mercedes-AMG Project ONE