in

Voor $100K bouw je je eigen Rally Fighter!

De Rally Fighter van Local Motors is anders dan alle andere auto’s op de markt. Deze offroader ziet eruit alsof hij zo mee kan doen in de Dakar Rally, maar hij is straat legaal in de Verenigde Staten.

De Rally Fighter is een auto die door de klant zelf wordt gebouwd in een Micro Factory, welke eigendom is van Local Motors. Eigenaar Russell White betaalde 100.000 dollar om vervolgens zelf zijn auto in elkaar te zetten, een vreemde constructie maar blijkbaar de enige manier om de Rally Fighter betaalbaar te houden. Alle onderdelen werden verzameld bij Local Motors in Chandler, Arizona, waarna Russel 30 dagen aan de auto sleutelde om vervolgens naar huis te rijden met zijn speeltje.

Onder de kap ligt een 6.2 liter V8-motor welke 430 pk bij 5900 tpm levert en 574 Nm koppel bij 4600 tpm. Koppel deze prestaties aan een middenmotor lay-out, geen ABS en geen traction control, en je hebt een volbloed rallyauto. Dat is overigens echt zo want er zijn mensen die wedstrijden rijden met hun Rally Fighter.

Video: Bouw je eigen Rally Fighter

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The Testarossa Story

The Testarossa Story

Na 11 seconden wil jij ook een Subaru Impreza WRX

Na 11 seconden wil jij ook een Subaru Impreza WRX