in

Voormalig Stig test BMW M3 Touring

Het heeft decennia geduurd voordat BMW besloot de strijd aan te gaan met rivalen als de Audi RS4 Avant en Mercedes-AMG C63 Estate, maar de M3 Touring is eindelijk hier. Voormalig Stig, Ben Collins, kreeg de kans om de nieuwe M3 Touring uit te proberen op het circuit van de Nürburgring en dat ging gepaard met veel bandenrook.

De stationwagen is uitgerust met dezelfde 3,0-liter zescilinder twin turbo als in de M3 Competition ligt, die 510 pk en 650 Nm koppel levert. Deze motor is gekoppeld aan een automatische achttraps versnellingsbak die het vermogen naar alle vier de wielen, maar het volle vermogen kan ook naar de achterwielen gestuurd worden.

De Stig is zeer te spreken over de rijeigenschappen van de BMW M3 Touring. “It has excellent dynamics and feels just as an M3 should“. Dat de snelle stationwagen ook zonder problemen de meest imponerende drifts neerlegt, demonstreert Collins met liefde.

Video: Voormalig Stig test BMW M3 Touring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 Dakar Promo

Porsche maakt hele vette promo voor nieuwe 911 Dakar

Bestuurder van Golf R moet rijbewijs inleveren

Bestuurder van Golf R moet rijbewijs inleveren