in

Voormalig Stig test zijn droomauto: Porsche 962 Rothmans

Voormalig Stig, Ben Collins, test vijf iconische raceauto’s die ooit hebben deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans. In deze video bestuurt hij een van de meest iconische auto’s die ooit op Le Mans heeft geracet; de Rothmans Porsche 962! Een intimiderend beest om naar te kijken, maar is hij net zo intimiderend om te besturen?

Op Donington Park stapt Ben achter het stuur van deze originele Porsche 962, die op 9 juni geveild wordt tijdens RM Sotheby’s Le Mans Centenary-veiling. De 962 was ruim 10 jaar te zien op de circuits in verschillende uitvoeringen. Dit exemplaar uit 1985 beschikt over een 2,6-liter boxermotor met twin KKK turbo’s, goed voor 630 pk. Latere versies kregen een 2.8L, 3.0L, of 3.2L variant waardoor het vermogen opgeschroeft kon worden tot 780 pk.

Met een handgeschakelde versnellingsbak, stalen remmen en geen elektronische hulpmiddelen zou je verwachten dan de Porsche een handvol is, maar in tegendeel zegt Collins. De 962 laat zich gemakkelijk besturen en geeft de coureur een hoop vertrouwen. Daardoor durft de voormalig Stig het gaspedaal aardig in te trappen, terwijl hij ons voorziet van de nodige informatie. Een droomauto voor Collins, een heerlijke video voor ons om te bekijken!

Video: Voormalig Stig test zijn droomauto: Porsche 962 Rothmans

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Motorsport Crashes Week 16

De Motorsport Crashes van 2023 week 16

Beginnend bestuurder rijgt de boetes aaneen op de A12

Beginnend bestuurder rijgt boetes aaneen op A12