in

VW Golf GTI Mk8 vs Ford Focus ST vs Skoda Octavia vRS

Het is tijd voor een dragrace met ditmaal de nieuwe Volkswagen Golf GTI Mk8 in de hoofdrol. De granddaddy van de hot hatches is inmiddels aanbeland bij de achtste generatie en wordt aangedreven door een 245 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor met 370 Nm koppel. Mat Watson van CarWow zette hem naast de Ford Focus ST en Skoda Octavia vRS voor een vergelijking.

Aangezien de Skoda Octavia vRS ook een auto van de VW Group is, heeft hij dezelfde aandrijflijn als de GTI die eveneens 245 pk en 370 Nm produceert! De Tsjech is echter wel iets zwaarder, 1.520 kg tegenover 1.463 kg.

Tussen de VAG-auto’s in staat een Ford Focus ST, die dankzij een 2,3-liter turbomotor 280 pk en 420 Nm koppel kan neerzetten! De Focus ST is net iets zwaarder dan de Skoda en weegt 1.534 kg. Alle drie de auto’s zijn uitgerust met zeventraps automatische versnellingsbakken en voorwielaandrijving.

In onderstaande video zien we de inmiddels bekende vergelijkingen van CarWow; kwart mijl dragrace, rollende race en remtest. De actie start bij 4:00 minuten, mocht je het gepraat willen doorspoelen!

Video: Golf GTI Mk8 vs Ford Focus ST vs Skoda Octavia vRS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Max Verstappen over zijn pole lap bij Sky Sports

Max Verstappen over zijn pole lap bij Sky Sports

Sebastian Vettel zingt een liedje na laatste race voor Ferrari

Sebastian Vettel zingt een liedje na laatste race voor Ferrari