in

Waarom slechts 2 winterbanden onder een auto geen goed idee is

Het Tyre Reviews-kanaal op YouTube heeft een uiterst nuttige video gemaakt die laat zien waarom het geen goed idee is om alleen winterbanden te monteren op de aangedreven wielen. Met een voorwielaangedreven BMW X1 laat de presentator zien dat accelereren en rechtuit remmen wel degelijk verbetert in de sneeuw, maar zodra je aan het stuurwiel draait verlies je direct de controle.

Dit komt omdat de achterwielen, in dit geval dus niet aangedreven door de motor, bij lange na niet dezelfde hoeveelheid grip hebben als de voorwielen. Winterbanden hebben op sneeuw namelijk 60 tot 70% meer grip dan zomerbanden, insturen gaat in dit geval dus wel maar de achterkant van de auto gaat vervolgens alle kanten op. Dat is geen probleem op een grote open vlakte zoals in deze video, sterker nog het lijkt ons best vermakelijk, maar op de openbare weg kan dit dodelijk zijn.

Wij gaan ervan uit dat dit geen nieuwe informatie is voor jullie, maar het is wel een vermakelijke en informatieve video om naar te kijken.

Video: 2 winterbanden onder een auto is geen goed idee

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Essen Motor Show 2018 Aftermovie

Essen Motor Show 2018 Aftermovie

De vijf snelste straatlegale Porsches

De vijf snelste straatlegale Porsches