in

Walter Röhrl crasht met 918 Spyder

Zelfs de groten der aarde crashen weleens, zoals rally legende Walter Röhrl onlangs. De Duister is weliswaar niet de jongste meer maar Porsche heeft hem nog steeds heel hoog zitten, de testrijder was mede-ontwikkelaar voor de Carrera GT en de 918 Spyder. Die laatste hypercar parkeerde hij in de muur tijdens een testsessie van het Duitse autoblad Autobild Sportscars.

Op de Sachsenring werd de Porsche 918 Spyder, met Weissach package Martini Striping, ingezet om het ronderecord voor straatauto’s neer te zetten. Walter Röhrl had al een aantal rondes gereden toen in bocht naar rechts, bij 200 kilometer per uur, de auto plotseling uitbrak. Röhrl schuift haaks over het asfalt en ziet de muur steeds dichterbij komen, wetende dat een crash onvermijdelijk is. De voormalig rallykampioen vertelde achteraf dat er iets op de weg moet hebben gelegen, aangezien hij voorgaande keren makkelijk vol gas door deze bocht kon.

Video: Walter Röhrl crasht met 918 Spyder

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Tuned - Supercharged NSX vs Atmosferische NSX

Tuned – Supercharged NSX vs Atmosferische NSX

WTCC 2015 - Slovakia Highlights

WTCC 2015 – Slovakia Highlights