in

Track Car of the Year 2014

EVO TV gaat in deze supertest op zoek naar de beste circuitauto van het jaar 2014. Verwacht dus geen betaalbare E36’s, Ford Sierra’s of MX-5’s maar alleen hagelnieuwe circuitauto’s.

Om de test zo gevarieerd mogelijk te houden heeft EVO TV gekozen voor circuitauto’s uit iedere prijsklasse, dat wil overigens niet zeggen dat de snelste en duurste circuitauto ook daadwerkelijk wint. Jethro Bovingdon en Richard Meaden testen de auto’s waarna coureur Marino Franchitti, broertje van Dario, met iedere auto een tijd neer zal zetten op het Blyton Park Circuit.

De deelnemers lopen uiteen van hardcore hot hatches, tot lichtgewicht caterham’s en nagenoeg echte raceauto’s. Dat zijn ze overigens niet, want deze auto’s zijn niet gehomologeerd voor raceklassen en dus alleen bedoeld voor circuitdagen.

De deelnemers zijn: Ariel Atom 3.5R, MX-5 GT270, Broadley T76, Caterham Seven 160, McLaren 650S GT3, McLaren 650S Sprint, Nissan GT-R Nismo, Porsche 911 GT3, Radical RCX Turbo, Renault Clio Cup en Renault Megane 275 Trophy-R.

Video: Wat is de beste circuitauto?

Track Car of the Year 2014

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. De Ariel Atom 3.5R..!!
    Zonder twijfel voor mij de ideale circuitauto..
    Van het hele rijtje is dat de enige waar ik daadwerkelijk in heb mogen rijden… Haha…

    Ciao…

  2. Helaas met geen van allen ervaring, maar als ik zou mogen kiezen dan zou ik gelijk voor de meest hardcore van het stel gaan, de 650S GT3. Gaat het iig niet te langzaam 😉

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *