in

Welke Drift Beter: M5 Competition Pack vs VXR8 GTS

Toen Vauxhall de Holden Gen-F GTS naar het Verenigd Koninkrijk importeerde en omtoverde tot de Vauxhall VXR8 GTS, wat het doel een alternatief te bieden voor de BMW M5. Maar heeft de Vauxhall VXR8 GTS wel genoeg in huis om het tegen de benchmark van het segment op te nemen, de M5 Competition Pack?

Met 577 pk uit een 6,2-liter supercharged V8, sprint de Vauxhall VXR8 in 4,9 seconden naar 100 kilometer per uur en naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. De BMW M5 Competition Pack heeft 567 pk dankzij een 4.4-liter turbocharged V8, waardoor de sprint naar 100 in 4,2 seconden afgerond wordt. De begrensde topsnelheid ligt ook hier op 250 km/h.

Op papier zijn de auto’s qua prestaties redelijk in evenwicht, maar de twee supersedans zijn zeer verschillend geprijsd. De VXR8 GTS kost £54.499 in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de BMW M5 Competition Package pas begint bij £80.205. In Nederland is de Vauxhall VXR8 GTS niet verkrijgbaar dus een vergelijking in euro’s zit er niet in, maar het is duidelijk dat het verschil groot is.

Dus hoe verschillend zijn de twee supersedans in het echte leven? AutoCar zoekt het uit door te onderzoeken welke auto het beste drift. Dat is natuurlijk de perfecte manier om de balans te beoordelen!

Video – Welke Drift Beter: M5 Competition Pack vs VXR8 GTS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - 1959 Chevrolet Apache

Big Muscle – 1959 Chevrolet Apache

Petrolicious - Ferrari 250 GTO

Petrolicious – Ferrari 250 GTO