in

Williams FW35 Launch

Williams heeft dinsdagochtend als laatste Formule 1-team haar bolide voor 2013 gepresenteerd. Op het circuit van Catalunya in Spanje werd de Williams FW35 onthuld. Volgens Williams is de FW35 is een verbeterde versie van zijn voorloper, de FW34, waarmee Pastor Maldonado vorig seizoen de GP van Spanje wist te winnen.

Volgens technisch directeur Mike Coughlan mag de Williams FW35 dan een verbeterde versie zijn van de FW34, ruim 80% van de onderdelen is nieuw, onder meer de versnellingsbak, achterwielophanging, radiateurs, bodemplaat en neus. Coughlan voegde daaraan toe dat de ontwikkeling van de uitlaat de hoogste prioriteit heeft voor dit jaar.

Pastor Maldonado en Valtteri Bottas vormen dit jaar het rijderskoppel van Williams. De 27-jarige Venezolaan begint aan zijn derde seizoen en de 23-jarige Fin maakt volgende maand in Melbourne zijn debuut nadat hij vorig jaar testrijder was voor Williams F1. In de video hieronder introduceren Maldonado en Bottas de Williams FW35 en zien we de nieuwe auto in actie op het circuit.

Video: Williams FW35 Launch

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull racet een 900 pk Off Road Truck de skipiste op

Red Bull racet een 900 pk Off Road Truck de skipiste op

Top Fuel Dragster Explodeert bij 480 km/h

Top Fuel Dragster Explodeert bij 480 km/h