in

Wolff en Hamilton over het mislopen van zege in Austin

Mercedes-AMG F1 en Lewis Hamilton waren dit jaar nog nooit zo dicht bij een zege als in de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Brit ging negen ronden lang aan de leiding en heel even leek het erop dat Hamilton zijn recordstreak ging verlengen. In zijn vorige vijftien seizoenen in de Formule 1 behaalde Hamilton namelijk ieder seizoen minstens één overwinning.

Mercedes introduceerde upgrades voor de W13 in Austin en die leken een positief effect te hebben op de auto. De ‘zilveren pijl’ is weliswaar nog een paar tienden per ronde langzamer dan de machtige Red Bull RB18, maar het gat is weer iets geslonken. “We kwamen hier met updates, we zaten dichter bij elkaar vandaag, dus ik ben trots op iedereen,” zei Hamilton tegenover Sky Sports.

Ook teambaas Toto Wolff was erg blij met de snelheid van de Mercedes W13. De Oostenrijker gaf aan dat ze weten waar het mis is gegaan met het ontwerp van de auto, een beslissing die twaalf maanden geleden werd genomen en te maken heeft met de rijhoogte. Omdat Mercedes de constructeurstitel verliest aan Red Bull, heeft het team veertien procent meer windtunnel tijd dan de renstal van Max Verstappen. “Dat moet in ons voordeel werken”, aldus Wolff tegenover Sky Sports.

Video: Wolff en Hamilton over het mislopen van zege in Austin

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tim Cook kan niet met een finishvlag zwaaien

Tim Cook kan niet met een finishvlag zwaaien

Conor Moore doet immitaties tijdens USA Grand Prix

Conor Moore doet immitaties tijdens USA Grand Prix