in

WRC 2013 – Rally Spain Highlights

Volkswagen Motorsport heeft het onmogelijk gepresteerd dit jaar, beide WRC titels veroverd in hun debuutjaar. Sebastien Ogier won het kampioenschap voor coureurs al in Frankrijk en in Spanje had Volkswagen genoeg aan 6 punten om ook het constructeurskampioenschap binnen te slepen. Nog nooit heeft een debuterend team beide titels gewonnen.

Sebastien Ogier won dit seizoen al zeven rally’s en startte voortvarend in Rally Spain door de avondetappes te winnen. De Fransman kreeg in de derde proef op dag 2 echter een lekke band en verloor hierdoor bijna één minuut op zijn concurrenten. Jari-Matti Latvala schoof hierdoor naar de kop van het klassement, gevolgd door Dani Sordo en Thierry Neuville.

Op de derde en laatste dag stond er 100 kilometer aan gravelstages op het programma. Ogier had het voordeel dat de drie heren voor hem de proeven ‘schoon veegden’ waarna hij in aanvalsmodus 28 seconden dicht reed. Op zondagochtend reed Neuville lek waardoor Ogier een plaatsje opschoof en met nog drie proeven te gaan was het gat naar leider Latvala slechts 14 seconden.

Ogier bleef inlopen en in de voorlaatste proef nam hij de leiding over, geholpen door problemen van Latvala die met een brandende motor de finish bereikte. In de laatste proef was het tempo weg bij de Fin en Ogier knalde zo naar zijn achtste overwinning van het jaar.

Video: WRC 2013 – Rally Spain Highlights

Stages 6-9

Stages 10-12

Stages 13-15

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari P4/5 Competizione lossen is best moeilijk

Ferrari P4/5 Competizione lossen is best moeilijk

Ruf CTR 'YellowBird' Nurburgring Lap

RUF CTR ‘YellowBird’ Nürburgring Lap