in

WRC 2015 – Ogier behaalt derde titel in Australië

Na tien ronden in het World Rally Championship is de strijd al gestreden, Sébastien Ogier is voor de derde keer wereldkampioen rally en Volkswagen verzekerde zich van een derde opeenvolgende wereldtitel.

Dat de Fransman dit weekend wereldkampioen zou worden stond zo goed als vast, maar hij wilde dat natuurlijk in stijl doen. Een overwinning in Australië was echter geen zekerheid, Ogier moest als eerste vertrekken en dus de piste voor zijn concurrenten schoonvegen. Na twee van de drie rallydagen bedroeg het verschil tussen de eerste en de vierde in de tussenstand maar 7 seconden, met Ogier op een tweede positie op 2,3 seconden.

De Fransman sloeg op de laatste dag zijn slag, hij won alle stages en greep vervolgens ook de Power Stage. Voldoende om Rally Australië te winnen met 12,3 seconden voorsprong op teamgenoot Latvala, de derde podiumplaats in Australië was voor Kris Meeke in de Citroën DS3.

Ogier heeft nu drie wereldtitels achter zijn naam en 31 zeges, nog zes te gaan voordat hij zijn oude rivaal Loeb heeft ingehaald.

Video: WRC 2015 – Rally Australië highlights

Stages 1-4

Stages 5-8

Stages 9-10

Stage 11

Stages 12-15

Stage 17

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

LaFerrari en 911 GT3

LaFerari en 911 GT3 zetten de buurt op stelten

WTCC Motegi Highlights

WTCC 2015 – Motegi Highlights