in

WRC 2015 – Rally de Portugal Highlights

In Argentinië was het Kris Meeke die voor het eerst dit seizoen Sebastien Ogier wist te verslaan, al kwam dit wel doordat de Fransman technische problemen had. Tijdens Rally de Portugal wilde Ogier dus revanche nemen en orde op zaken stellen.

Al vanaf het begin van Rally de Portugal voerde een Volkswagen Polo R WRC de tijdenlijst aan, het was echter niet de regerend kampioen maar teamgenoot Jari-Matti Latvala die als rapste van start ging. Ogier kwam pas na tien stages de top 5 binnen en had toen al 19 seconden achterstand op Latvala. Kris Meek, in de Citroën DS3 WRC, stond na tien stages tweede maar werd wel flink onder druk gezet door Volkswagen-coureurs Mikkelsen en Ogier.

Na 13 stages had Ogier het gat naar Latvala verkleind naar 9.5 seconden, en met nog 3 stages te gaan ging de Fransman voluit om het gat naar zijn teamgenoot te dichten. Latvala hield Ogier uiteindelijk na zestien proeven 8,2 seconden achter zich en boekte zijn eerste zege van het seizoen, zijn dertiende in totaal.

Ogier behoudt gemakkelijk de leiding in het World Rally Championship en heeft 42 punten meer dan Mikkelsen.

Video: WRC 2015 – Rally de Portugal Highlights

Stages 1-4

Stages 5-7

Stages 8-10

Stages 11-13

Stages 14-15

Powerstage 16

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen doet rondje Monaco met vader Jos

Max Verstappen doet rondje Monaco met vader Jos

Wederom een BMW M2 gespot op de Ring

Wederom een BMW M2 gespot op de Ring