in

WRC 2015 – Rally Finland Highlights

Rally Finland zou Rally Finland niet zijn als er niet een paar flinke klappers te zien waren. De snelle stages door het bos mogen dan wel bekend staan om hun spectaculaire sprongen, ze zijn evengoed meedogenloos. Een stuurfoutje en het is direct afgelopen, ondervonden Dani Sordo, Hayden Paddon, Andreas Mikkelsen en Robert Kubica. Alle vier schreven ze hun bolide af en moesten ze vroegtijdig de rally verlaten.

Vooraan ontstond er een fel gevecht om de overwinning tussen Volkswagen-coureurs Sebastien Ogier en Jari-Matti Latvala. De Fransman nam in de openingsfase van Rally Finland de leiding maar werd op zijn hielen gezeten door de lokale held. Na een paar keer de snelste tijd geklokt te hebben passeerde Latvala zijn teamgenoot op de tijdenlijst en mocht hij voor het eerst dit seizoen op het hoogste treetje plaatsnemen.

Ogier heeft 89 punten voorsprong op zijn Finse teamgenoot en zou in theorie in Duitsland zijn derde wereldtitel kunnen veiligstellen.

Video: WRC 2015 – Rally Finland Highlights

Stages 1-4

Stages 5-7

Stages 8-13

Stages 14-16

Stages 17-18

Powerstage

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

DTM 2015 - Red Bull Ring Highlights

DTM 2015 – Red Bull Ring Highlights

Formule 1 2015 - Hongarije Grand Prix Highlights

Formule 1 2015 – Hungarian Grand Prix Highlights