in

WRC 2015 – Wales Rally GB Highlights

De Wales Rally is de traditionele afsluiter van het World Rally Championship. Helaas waren beide kampioenschappen al vergeven, want een titelgevecht in deze lastige rally is voor veel fans de ultieme afsluiting van het seizoen.

De Wales Rally heeft een prachtig verleden vol historische momenten, maar 2015 zal niet de boeken in gaan als de meest spannende rally. Sebastien Ogier bouwde tijdens de eerste en tweede dag een voorsprong op van 30 seconden, hierdoor kon Ogier het zondag op de slotdag van de WK Rally in Wales rustig aan doen. Achter Ogier eindigde Citroën-coureur Kris Meeke als tweede, hiermee bezorgde de Brit zijn team ook de tweede plek in het constructeurskampioenschap, ten koste van Hyundai.

Onze Nederlandse hoop, Kevin Abbring, werd tijdens de derde klassementsproef getroffen door mechanische pech. De motortemperatuur van zijn bolide liep te hoog op waarna hij de Hyundai aan de kant moest zetten. Highlights van deze modderige en regenachtige rally zien jullie hieronder.

Video: Wales Rally GB Highlights

Stages 1-3

Stages 4-6

Stages 7-10

Stages 11-13

Stages 14-17

Stages 18-19

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky sport analyseert Max Verstappen's race

Analyse van Max Verstappen’s race in Brazilië

Jenson Button neemt het op tegen David Coulthard in rallycross

Jenson Button neemt het op tegen David Coulthard in rallycross