in

WRC 2016 – Rally Finland Highlights

De gravel stages van Rally Finland zijn razendsnel en bloedlink, één klein stuurfoutje en de auto is met een beetje pech afgeschreven. Daar kunnen Eric Camilli, Lorenzo Bertelli en Yazeed Al-Rajhi inmiddels over meepraten, alle drie de coureurs hadden een spectaculaire crash door stuurfoutjes.

Iemand die in ieder geval geen foutjes maakte was Kris Meeke, de Brit versloeg Jari Matti-Latvala na 24 proeven met 29 seconden. Latvala won de laatste twee edities van zijn thuisrally maar moest deze keer zijn meerdere erkennen in de Citroën-coureur. De Ier Craig Breen, eveneens rijdend voor Citroën, maakte het podium compleet. Regerend kampioen Sebastien Ogier finishte buiten de punten maar zag zijn enorme voorsprong nauwelijks slinken. De Fransman staat nog altijd met 45 punten verschil bovenaan.

Kevin Abbring finishte als negende en was daar best tevreden mee: “We zijn in Finland aan de finish gekomen in een voor ons nieuwe auto. Daar ben ik best tevreden mee. We hebben ontzettend veel geleerd, grote stappen gemaakt in onze ontwikkeling en we hebben onze doelen gehaald. Alle proeven uitgereden en een klassering in de top 10.

Video: Rally Finland Highlights

Stages 1-6

Stages 7-10

Stages 11-15

Stages 16-19

Stages 20-23

Powerstage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Analyse van Rosberg's inhaalactie op Verstappen

Analyse van Rosberg’s inhaalactie op Verstappen

Audi Group S

Audi Group S prototype laat zich zien tijdens Eifel Rallye