in

WRC 2016 – Rally de Portugal Highlights

Voor het eerst dit seizoen mocht Nederlander Kevin Abbring weer eens plaatsnemen in de Hyundai i20 WRC. Abbring begon lekker met een elfde plaats op de eerste proef, maar twee proeven later stond hij langs de kant met een gebroken bout die de stuurarm vasthoudt. Omdat de stuurarm niet op tijd gerepareerd kon worden was het einde rally voor de Nederlander, en er volgde nog meer drama voor Hyundai.

Op de vijfde proef vloog Hayden Paddon, die de vorige rally nog had gewonnen, van het parcours en kwam tot stilstand in een bebost gebied. De gloeiendhete Hyundai zette de gortdroge omgeving in vlam en in no-time was er een kleine bosbrand waarbij de i20 WRC geheel in vlammen opging. Ott Tänak schoot er op dezelfde plek af met zijn Ford maar zijn auto kon wel gered worden van de vlammenzee.

Jari-Matti Latvala had eveneens pech op die inmiddels beruchte proef, de Fin klapte vol in een gat in de weg en verloor daarbij alle olie van zijn stuurbekrachtiging en een hoop tijd. De Brit Kris Meeke ging ondertussen aan de leiding met zijn Citroën DS3 WRC en bouwde een voorsprong op die hij de rest van de rallt niet meer uit handen gaf.

Het is de eerste overwinning van Kris Meeke dit seizoen en de Brit is de vierde winnaar in vijf rally’s. Desondanks gaat Ogier nog altijd stevig aan de leiding van het klassement met 47 punten voorsprong op ploegmaat Mikkelsen.

Video: WRC 2016 – Rally de Portugal Highlights

Stages 1-4

Stages 5-7

CRASH Tänak & Paddon

Stages 8-12

Stages 13-15

Stages 16-17

Stages 18-19

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM 2016 – Red Bull Ring Highlights

Koenigsegg One-1 blaast naar 386 kmh op lege landingsbaan

Koenigsegg One:1 blaast naar 386 km/h op landingsbaan