in

WRC 2017 – Rally Italia Sardegna Highlights

De Rally van Italië bracht ons de vijfde verschillende winnaar in zeven rally’s, M-Sport coureur Ott Tanak behaalde zijn eerste WRC-overwinning.

De Est is heel het seizoen al sterk en had de Rally van Portugal al kunnen winnen, ware het niet dat hij toen uit de rally crashte. In de openingsfase vielen er al een hoop coureurs uit, waaronder Evans, Breen en wederom Meeke. Laatstgenoemde ging voor de zoveelste keer over de kop met zijn Citroën en het team heeft nu genoeg van hem. In Polen wordt hij vervangen door Andreas Mikkelsen.

De eerste 12 stages ging Hayden Paddon aan de leiding, maar de Hyundai-coureur maakte een grove fout in stage 13 en verloor daarmee de leiding aan Tanak. Die eindigde de zaterdag met een voorsprong van maar liefst 24 seconden op Toyota-coureur Jari-Matti Latvala en verdedigde op zondag die marge met succes.

Achter Latavala finishte Neuville als derde, Lappi als vierde en Ogier als vijfde. De Fransman gaat nog steeds aan de leiding van het WRC, maar het verschil is teruggelopen tot 16 punten.

Video: Rally Italia Sardegna Highlights

Stages 1-5

Stages 6-9

Stages 10-12

Stages 13-15

Stages 15-17

Stage 19

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

WRC 2017 – Rally Italia Sardegna Highlights

Reageer op deze video