in

WRC 2019 – Rally Chili Highlights

De Rally van Chili was spannend tot de allerlaatste meters, maar dat gold vooral voor de tweede en derde plaats. Toyota-coureur Ott Tänak was had namelijk gedurende de rally een ruime voorsprong opgebouwd en won met ruim 23 seconden voorsprong de eerste rally in Chili.

Dankzij zijn tweede overwinning van het seizoen steeg de Est naar de tweede plaats in het klassement, op slechts 10 punten afstand van zesvoudig kampioen Sebastien Ogier. Ogier finishte als tweede en vocht sinds zaterdagmiddag met Sebastien Loeb om de runner-up positie. Dat gevecht ging heen en weer en uiteindelijk won Ogier het duel met zeven seconden voorsprong op Loeb.

Klassementsleider Thierry Neuville viel uit door deze megacrash, de Belg en zijn navigator konden gelukkig ongedeerd uitstappen. De leiding in het rijdersklassement is echter in handen van Seb Ogier.