in

WRC 2019 – Rally de France Highlights

Thierry Neuville heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Tour de Corse op zijn naam weten te schrijven, de Belg won in 2017 ook al eens op Corsica.

De rally op Corsica bleef tot de laatste minuut spannend en de koppositie wisselde maar liefst zeven keer van rijder. Opvallend was dat Sébastien Ogier er niet echt aan te pas kwam tijdens de eerste asfaltrally van het seizoen. De regerend kampioen finishte weliswaar als tweede, maar dat was omdat de Fransman geen fouten maakte waar de concurrentie dat wel deed.

Kris Meeke schoot behoorlijk snel uit de startblokken met zijn Toyota Yaris WRC, maar kon al na 1 stage een streep door zijn podiumambities zetten na een lekke band. Ook Sébastien Loeb kwam in de problemen, de negenvoudig wereldkampioen ging iets te wijd in een bocht, raakte een stoeprand en verloor vervolgens bijna twee minuten met een kapotte ophanging.

Elfyn Evans maakte in de openingsfase geen fouten en was razendsnel in zijn Ford Fiesta WRC. De jonge Brit vocht om de leiding met Toyota-coureur Ott Tanak en Hyundai-coureur Thierry Neuville. Op dag twee reed Tanak in de vijfde proef lek waardoor Neuville kon doorschuiven naar de tweede positie, op 12 seconden van Evans.

De Brit en de Belg vochten vervolgens een verbeten duel uit. Op de 47 kilometer lange proef van Castagniccia boog Neuville de achterstand om in een voorsprong van 4 seconden, maar op zondag kwam Evans sterk terug en nam de leiding weer over.

Met enkel nog de Power Stage voor de boeg leek de overwinning Evans niet te kunnen ontgaan, maar in de laatste kilometers kreeg de Ford-coureur een lekke band. Zodoende kreeg Neuville de overwinning op een presenteerblaadje en ook Sébastien Ogier wist Elfyn Evans op de valreep nog te passeren.

Video: WRC 2019 – Rally de France Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Spyker C8

Petrolicious – Spyker C8 Spyder

Vrachtwagen rijdt in op stilstaand voertuig

Vrachtwagen rijdt in op stilstaand voertuig