in

WRC 2019 – Rally de Portugal Highlights

Toyota-coureur Ott Tänak heeft zijn derde overwinning van het seizoen behaald in het World Rally Championship. Na de rally’s van Zweden en Chili wist de Toyota-coureur ook de Rally van Portugal op zijn naam te schrijven. Dankzij deze zege verstevigt Tänak zijn tweede positie in het klassement en bedraagt het verschil met leider Sebastien Ogier slechts 2 punten. De Belg Thierry Neuville staat derde in het klassement, 8 punten achter Tänak.

Vanaf de derde van de in totaal twintig stages reden Tänak en navigator Martin Järveoja aan kop met de 380 pk sterke Toyota Yaris WRC. Het duo won uiteindelijk met een voorsprong van maar liefst 15,9 seconden op Hyundai-coureur Neuville. Citroën-coureur Ogier finishte als derde.

De volgende rally uit het WRC vindt plaats van 13 juni tot en met 16 juni op het Italiaanse eiland Sardinië. Hierna volgen nog zes rally’s en als de verhoudingen zo blijven, wordt de ontknoping een echte nagelbijter.

Video: WRC 2019 – Rally de Portugal Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Track Day met Pagani Zonda R’s

Track Day met Pagani Zonda R’s is V12 Porno!

Ferrari F40 Hyper forged

Ferrari F40 met Hyper Forged centerlock velgen