in

WRC 2019 – Rally Mexico Highlights

Het World Rally Championship heeft haar derde raceweekend erop zitten. In Mexico won Sebastien Ogier zijn tweede rally van het seizoen, nadat hij ook al zegevierde in Monte-Carlo.

De Rally van Mexico stond dit jaar bol van de incidenten. Donderdagavond werd de special in de straten van Guanajuato geannuleerd nadat de Citroën C3 WRC van Lappi na een sprong op de neus belandde en net niet in het publiek terechtkwam. Vrijdagochtend reed Hyundai-coureur Thierry Neuville lek, de Belg viel ver terug maar schoof uiteindelijk nog op naar de vierde positie omdat andere rijders in de fout gingen of technische problemen hadden.

Ook de andere Hyundai-coureurs hadden problemen in de openingsfase van de rally. Andreas Mikkelsen raakte een grote steen waardoor hij een lekke band kreeg en een beschadigde ophanging. Dani Sordo kreeg te maken met oververhitte elektronica in zijn Hyundai I20 WRC, waardoor hij op weg naar stage 7 stil kwam te staan.

Sebastien Ogier ging sinds vrijdagmiddag aan de leiding. Op zaterdag werd hij getroffen door een lekke band, waardoor Kris Meeke de leiding overnam. De Toyota-rijder ging echter in de fout en liep een lekke band en schade aan de ophanging op, waardoor de Brit terugzakte naar de vijfde plek en Ogier weer aan de leiding kwam te liggen.

De Fransman bouwde zijn voorsprong uit naar 30 seconden, won aansluitend de Powerstage en harkte zodoende 30 punten binnen voor het kampioenschap. Klassementsleider Ott Tanak finishte als tweede, voor Elfyn Evans die derde werd.

Video: WRC 2019 – Rally Mexico Highlights

WRC 2019 – Rally Mexico Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =