in

WRC 2019 – Rallye Monte-Carlo Highlights

Wereldkampioen Sébastien Ogier heeft voor de zesde keer op rij de Rally van Monte-Carlo gewonnen. De Fransman heeft de overstap gemaakt van Ford, waarmee hij de afgelopen twee jaar wereldkampioen werd, naar Citroën en bewijst dat hij écht een van de beste rallycoureurs aller tijden is. Ogier heeft de rallye Monte-Carlo nu gewonnen met vier verschillende fabrikanten; Peugeot, Volkswagen, Ford en Citroën.

De titelrivalen van vorig seizoen, Ogier en Neuville, streden ook in Monte-Carlo weer om de zege. Hyundai-coureur Thierry Neuville ging tot de zesde stage aan de leiding, in deze stage maakte hij een klein foutje dat kostbare seconden kostte. Ogier ging in de stage daarop vol in de aanval en sloeg een gat van 14 seconden naar zijn Belgische rivaal. In de daaropvolgende stages deed Ogier het slim, voluit als het kon maar voorzichtig als het moest.

Op de slotdag had Ogier nog enkele tellen voorsprong over op Neuville, maar op de beruchte Col de Turini wist de Belg twee seconden goed te maken op de huidige wereldkampioen. Met een verschil van slechts 0,4 seconde, in het voordeel van Ogier, gingen de rivalen naar de afsluitende Powerstage. Hierin gaf de Fransman de genadeklap  en kwam uiteindelijk met een voorsprong van 1,7 seconde over de finish.

Ott Tanak mocht namens Toyota naar het podium. Sebastien Loeb finishte bij zijn debuut als Hyundai-coureur op een vierde plaats.

Video: WRC 2019 – Rallye Monte-Carlo Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daytona 24 Hours 2019 Highlights

Rolex 24h Daytona 2019 Highlights

Mitsubishi Colt Turbo met 304.915 km op de teller

Klokje Rond – Mitsubishi Colt Turbo met 304.915 km op de teller