in

WRC 2019 – Rally Turkey Highlights

Ogier’s laatste overwinning in het WRC was in maart van dit jaar, tijdens de Rally van Mexico. Sindsdien werden de zeges verdeeld over Thierry Neuville en Ott Tänak en was het aanklampen voor de zesvoudig wereldkampioen. In Turkije profiteerde hij maximaal van de pech die Ott Tänak had en de fouten die Thierry Neuville maakte. De overwinning bracht Citroën-coureur Ogier terug naar de tweede plek in het klassement, op 17 punten van Tänak.

Voor Citroën werd het een perfect weekend, aangezien de jonge Fin Esapekka Lappi tweede werd achter zijn teamgenoot. De derde plaats was voor Hyundai-coureur Andreas Mikkelsen.

Tanak werd zaterdag na de eerste etappe getroffen door een elektronisch probleem en finishte buiten de punten op plek 16. Neuville kwam in de Rally van Turkije niet verder dan de achtste plaats, nadat hij zaterdagochtend zijn Hyundai op z’n zijkant legde en daardoor meer dan vier minuten verloor.

De laatste drie rally’s worden erg spannend. Tänak, Ogier en Neuville staan binnen 30 punten van elkaar, één uitvalbeurt kan cruciaal zijn in de strijd om het kampioenschap.

Video: WRC 2019 – Rally Turkey Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford vs Ferrari

Ford vs Ferrari Trailer is veelbelovend

McLaren 720S omzeilt file, krijgt instant karma

McLaren 720S omzeilt file, krijgt instant karma