in

WRC 2020 – Rally Sweden Highlights

Rally Zweden is een van de meest populaire evenementen op de WRC-kalender dankzij de bochtige stages, hoogteverschillen en uitdagende winterse weersomstandigheden. Dankzij ongewoon warme winterweer in Zweden werd de rally verreden op gravel stages in plaats van sneeuw en ijs.

De dikke laag sneeuw en ijs die meestal het toneel vormen voor Rally Zweden was afwezig,
de FIA zag zich daardoor genoodzaakt om de rally flink in te korten. Slechts negen van de negentien stages konden verreden worden.

Toyota GAZOO Racing won de Rally van Zweden, net als in 2017 en 2019. In de tweede ronde van het World Rally Championship 2020 reed Elfyn Evans soeverein naar de eindzege, waarmee de Brit zijn eerste overwinning behaalde met de Toyota Yaris WRC. Tweede werd regerend kampioen Ott Tanak, die in Monte Carlo nog zwaar crashte met zijn Hyundai i20 WRC.

Naast Evans eindigde ook Kalle Rovanperä op het podium. Het 19-jarige rallytalent uit Finland, dat dit jaar zijn WRC-debuut maakt bij Toyota GAZOO Racing, werd knap derde na een spannende strijd met teamgenoot Sébastien Ogier. Rovanperä is de jongste podium-finisher ooit in een WRC-rally, ruim twee jaar jonger dan de vorige recordhouder.

Video: WRC 2020 – Rally Sweden Highlights

WRC 2020 – Rally Sweden Highlights

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.