in

WRC 2021 – Artic Rally Finland Highlights

De 2021 Arctic Rally maakte voor de eerste keer deel uit als een ronde van het World Rally Championship. Het evenement vond plaats in Rovaniemi en werd verreden over tien supersnelle klassementsproeven van in totaal 251,08 km.

Dertien deelnemers in de WRC-categorie gingen vrijdag van start, waaronder één debutant. Oliver Solberg, de 19 jaar oude zoon van Petter Solberg, debuteerde in de hoogste rallyklasse met een Hyundai i20 Coupe WRC ingeschreven door het satellietteam van Hyundai. De tiener finishte op een knappe zevende plaats.

Ott Tänak en Martin Järveoja wonnen de Artic Rally voor Hyundai. Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen werden tweede voor Toyota en namen de leiding in het kampioenschap. Ogier, die Rally Monte-Carlo won, crashte op zaterdag en werd slechts tiende.