in

WRC-coureur Craig Breen bestuurt een Metro 6R4 Group B

Afgelopen weekend werd een droom van WRC-coureur Craig Breen werkelijkheid, een voormalig Group B-auto besturen tijdens een rally.

Craig was aanwezig bij de “Killarney Historic Stages Rally”, een Iers evenement voor historische auto’s. Breen nam samen met bijrijder Paul Nagle plaats in een MG Metro 6R4, een auto die zijn vader in de jaren ’90 tientallen keren bestuurde.

In het Group B-tijdperk werden de meeste auto’s aangedreven door turbocharged motoren, maar niet de MG Metro 6R4. In de MG lag een in het midden geplaatste atmosferische 3.0-liter V6-motor, met ongeveer 410 pk. Een succes was de Metro 6R4 helaas niet in de jaren ’80, de rallyauto eindige slechts één keer in de top 3, tijdens zijn debuut nota bene in de Rally van Wales.

De MG Metro 6R4 had vaak problemen met de aandrijflijn en datzelfde euvel achtervolgde Graig Breen ook, hij kon de historische rally niet uitrijden vanwege een gebroken aandrijfas. Gelukkig had Breen een GoPro aan zijn helm bevestigd zodat hij altijd nog kan genieten van de beelden. Net als wij!

Video: Craig Breen in een Metro 6R4 Group B

WRC-coureur Craig Breen bestuurt een Metro 6R4 Group B

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *