in

WRC 2014 – Rallye de France Highlights

De elfde ronde van het World Rally Championship werd verreden rondom het historische Strasbourg, nabij de Duitse grens. Tussen het Zwarte Woud en het Vogezen gebergte werden asfalt 18 stages verreden over iets meer dan 300 kilometer. De stages zijn snel maar verraderlijk en vanwege het afwisselende weer is een juiste bandenkeuze cruciaal.

Sebastien Ogier kon in Frankrijk zijn tweede WRC-titel veilig stellen, het verliep echter niet zoals gepland voor de Fransman. Na zijn overwinning in Australië moest Ogier in Frankrijk een overwinning al na 2 stages uit zijn gedachten zetten. Een probleem met de versnellingsbak zorgde ervoor dat de Volkswagen-coureur maar liefst 4 minuten verloor op teamgenoot, en enige concurrent, Jari-Matti Latvala. Door dit probleem zat een puntenklassering er niet meer in voor Ogier, die overigens nog wel de Power Stage wist te winnen en daardoor toch 3 punten pakte.

Jari-Matti Latvala wist uiteindelijk vrij eenvoudig Rallye de France te winnen, met een voorsprong van 45 seconden op die andere Volkswagen-coureur, Andreas Mikkelsen. Kris Meeke kwam eveneens op het podium, Roberto Kubica leek op weg naar een vierde plaats maar in de laatste stage maakte hij een koprol met zijn Ford Fiesta WRC. Het is de zoveelste crash van de Pool dit seizoen, hij is snel maar zal echt beter zijn auto op het parcours moeten houden. Daniel Sordo schoof hierdoor een plaatsje op en finishte als vierde. Dennis Kuipers werd als elfde geklasseerd, een prima resultaat voor de Nederlander die pas zijn tweede WRC rally van het seizoen reed.

Video: WRC – Rallye de France 2014 Highlights

Stages 1-3: Rallye de France-Alsace

Stages 4-6: Rallye de France-Alsace

Stages 7-11: Rallye de France-Alsace

Stages 12-14: Rallye de France-Alsace

Stages 15-18: Rallye de France-Alsace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie hoe een Skoda twee vrachtwagens omver gooit

Zie hoe een Skoda twee vrachtwagens omver gooit

Mercedes CLS bedekt in Swarovski kristallen

Mercedes CLS bedekt in Swarovski-kristallen