in

WRC 2014 – Rally Australia Highlights

De ADAC Rallye Germany verliep compleet anders dan dat iedereen had verwacht. Voor het eerst in 2014 kwam er geen Volkswagen Polo R WRC als winnaar over de streep maar een Hyundai I20 WRC. De Belg Thierry Neuville won de rally van Germany omdat zowel Sebastien Ogier als Jari-Matti Latvala uit de rally crashten, op spectaculaire wijze overigens. Dat Thierry Neuville won mag gerust een klein wonder heten want tijdens de shakedown stage schreef Neuville zijn Hyundai I20 WRC compleet af met zes koprollen. Mocht je de highlighs van Rally Germany dus nog niet gezien hebben, snel kijken.

Door naar Coates Hire Rally Australia 2014, de tiende ronde van het Wereldkampioenschap Rally. De rally wordt in zijn geheel op gravel verreden. De klassementsproeven kennen een afwisseling van open vlaktes met lange rechte stukken en bosrijke gebieden met technische (haarspeld)bochten en jumps. Daarnaast zijn de droge en warme omstandigheden en het rondlopend wild ook een kenmerk van het evenement.

De route van 2014 is gebaseerd rondom Coffs Harbour, halverwege Sydney en Brisbane aan de kust van New South Wales. Veel stages door het dichte regenwoud worden ’s ochtends en ’s avonds verreden waardoor de lage stand van de zon een ‘stroboscoop’ effect te creëert. Vorig jaar won klassementsleider Ogier de Coates Hire Rally Australia maar dit jaar is Latvala een stuk sneller en wij verwachten een spectaculair gevecht.

Hieronder vind je zoals gebruikelijk de highlights, gedurende de Coates Hire Rally Australia worden er nieuwe video’s geplaatst.

Video: Rally Australia 2014 Highlights

Shakedown: Coates Hire Rally Australia 2014

Stages 1-3: Coates Hire Rally Australia 2014

Stages 4-6: Coates Hire Rally Australia 2014

Stages 7-10: Coates Hire Rally Australia 2014

Stages 11-12: Coates Hire Rally Australia 2014

Stages 13-17: Coates Hire Rally Australia 2014

Stages 18-20: Coates Hire Rally Australia 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Driftworks' V8 Toyota AE86 Burns Rubber

Driftworks’ V8 Toyota AE86 Burns Rubber

Lexus RC F Review - Nog niet zo goed als de M4

Lexus RC F Review – Nog niet zo goed als de M4