in

WRC 2014 – ADAC Rallye Germany Highlights

Na de sensationele Rally Finland zijn we nu aanbeland in Duitsland voor de negende ronde van het Wereldkampioenschap Rally.

Jari-Matti Latvala deed wat hij moest doen in Finland, winnen! Daardoor slonk het gat naar de leider in het kampioenschap en teamgenoot, Sebastien Ogier, met zes punten tot 34 punten. Op de derde plaats volgt eveneens een Volkswagen-coureur, Andreas Mikkelsen staat namelijk nog voor Mads Ostberg en Mikko Hirvonen in het kampioenschap.

Met nog vijf rally’s te gaan moet Latvala de druk bij teamgenoot Ogier er vol op houden wil hij kans maken op de titel. Vorig jaar kwam Ogier niet aan de finish doordat hij in stage 4 zijn linker voorwielophanging  aan gruzelementen reed, Lataval ging toen op jacht naar de overwinning maar crashte ook waardoor Sordo uiteindelijk zijn eerste overwinning behaalde.

De ADAC Rallye Germany is een echte asfalt rally, de stages lopen door wijngaarden, over het militaire terrein Baumholder en door plattelandswegen in Saarland. Zaterdag staat de beruchte Panzerplatte op het programma met de ‘hinkelsteins’. Goede pacenotes zijn cruciaal evenals een goede bandenkeuze, het weer kan namelijk verraderlijk zijn.

Hieronder vind je zoals gebruikelijk de highlights, gedurende de ADAC Rallye Germany worden er nieuwe video’s geplaatst.

Video: ADAC Rallye Germany 2014 Highlights

Shakedown

Rallye Germany Stages 1-3

Rallye Germany Stages 4-6

Rallye Germany Stages 7-10

Rallye Germany Stages 11-14

Slot Stages

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 welkom geheten in USA

BMW M4 welkom geheten in USA

Konstantin Tereshchenko vliegt met zijn GP3 op Spa

Konstantin Tereshchenko vliegt met zijn GP3 op Spa