in

WRC 2014 – Wales Rally GB Highlights

Er is niets meer voor te strijden, de WRC-titels zijn in handen van Sebastien Ogier en Volkswagen maar de Wales Rally GB is een van de mooiste rally’s op de kalender.

De opzet van de rally is iets gewijzigd met meer nadruk op Wales, de stages op vrijdag worden verreden op klassieke wegen in Dyfi, Gartheiniog en Hafren Bossen. De actie op zaterdag wordt dichtbij het Deeside servicepark verreden. De meeste wegen zijn bekend van vorig jaar, maar veel daarvan worden in tegenovergestelde richting verreden. Een klein aantal stages op zondag sluit het seizoen af.

De snelle stages door het bos zijn technisch gezien niet zo moeilijk, maar de modder, regen en zelfs sneeuw maken de stages erg verraderlijk. De hoeveelheid grip kan per bocht verschillen en met weinig tot geen uitloopmogelijkheden wordt een foutje snel afgestraft.

De Wales Rally GB 2014 kent 23 stages over 309 kilometer, zodra de highlights beschikbaar zijn vind je ze hieronder.

Video: Wales Rally GB 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supercar Meeting in Dubai is te vet voor woorden

Supercar Meeting in Dubai is te vet voor woorden

Formule 1 2014 - United States Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – United States Grand Prix Highlights