in

WTCC 2012 – Japan Highlights

Japan is het land waar Tom Coronel grote successen kende en nog steeds mateloos populair is. Hij won er het Formule Nippon kampioenschap en pakte zijn beide WTCC overwinningen in Japan. De Chevrolets domineren het hele jaar al het WTCC kampioenschap, Tom Coronel kan niets anders doen dan het licht uit de ogen rijden en hopen op een stunt.

Voor de eerste race kwalificeerde Tom Coronel zich als zevende op de korte lay-out van Suzuka, Alain Menu pakte de pole position voor Yvan Muller en Rob Huff. De Chevrolets finishten ook in deze volgorde, op het prachtige circuit van Suzuka is er normaal gesproken meer dan genoeg ruimte om in te halen maar op de korte lay-out is dit vrijwel onmogelijk. Voor Tom Coronel zat er ook geen positie winst in, hij kwam als zevende over de streep. Tiago Monteiro eindigde bij de racepremière van de nieuwe Honda Civic als tiende.

Voor de tweede WTCC race op Suzuka had Tom Coronel goede hoop, hij mocht als vierde starten, achter 2 Seat’s en 1 BMW, en hoopte bij de start als een raket weg te schieten om zo voor de eerste bocht al de leiding te grijpen. Tom Coronel zag bij de start echter zijn kansen op een goede klassering in rook opgaan, doordat hij de motor liet afslaan. Het herstarten van de motor duurt te lang en Coronel duikt uiteindelijk als laatste de eerste bocht in, het tegenovergestelde.
Vooraan het veld veranderd er weinig, D’Aste rijdt aan de leiding, voor Oriola en Tarquini en de drie Chevrolets vinden ook snel aansluiting maar kunnen ook op deze baan niet inhalen. Tom Coronel komt niet echt naar voren, hij finisht als 15e en verliest kostbare punten in de strijd om de vierde plaats.

Stand WTCC
1. Muller en Huff, beide 345 punten
3. Menu, 307
4. Tarquini, 220
5. Coronel, 170

 

Kwalificatie

Race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Koenigsegg Agera R Review

Koenigsegg Agera R Review

Big Muscle - Shelby GT500 Eleanor

Big Muscle – Shelby GT500 Eleanor