in

WTCC 2012 – Shanghai Highlights

Het WTCC reed afgelopen weekend voor lege tribunes in Shanghai, het blijft onvoorstelbaar dat men races op dat soort circuits wil organiseren terwijl er bijna niemand zit.
De kwalificatie is in Shanghai zoals gewoonlijk een prooi voor de Chevrolets, Alain Menu wist voor de 15e keer in zijn WTCC carrière, voor de vierde keer dit seizoen en voor de derde keer op rij na Sonoma en Suzuka, de pole-position te pakken voor de race. Tom Coronel eindigde in de kwalificatie als tiende, maar verzekerde zich daarmee wel van de pole-position voor de tweede race.

Race 1
Vanaf pole-position reed de Zwitserse routinier Alain Menu een absoluut probleemloze race, leidde van start tot finish en stelde zo zijn vijfde overwinning van het seizoen veilig. Menu’s Chevrolet-teamgenoot Rob Huff eindigde als tweede en scoorde daarmee goed in de strijd om de wereldtitel, omdat concurrent Yvan Muller na een aanrijding in de eerste ronde uitviel en puntloos bleef. Achter Wiechers BMW-rijder Stefano D’Aste, die wederom een podiumplaats behaalde en de Yokoama Independents’ Trophy won, werd Tom Coronel met de ROAL-BMW heel keurig vierde na een prachtige inhaalrace vanaf de tiende startplaats.

Race 2
De tweede race vertrok Tom Coronel dus vanaf pole position met zijn ROAL Motorsport BMW 320 TC. Zoals verwacht waren de Chevrolets niet te stoppen en gingen zij een voor een aan Tom Coronel voorbij, hierdoor eindigde hij wederom als ‘Best of the Rest’ op de vierde plaats. Een tijdstraf van 30 seconden resulteerde er echter in dat Yvan Muller na afloop in de uitslag werd teruggezet, waardoor Tom alsnog de beker voor de derde plaats ontving. In de strijd om de wereldtitel gaat Rob Huff aan de leiding voor Alain Menu, Tom Coronel bezet de vijfde plaats, 39 punten achter Gabriele Tarquini. Het volgende en laatste raceweekend is 16 t/m 18 november in Macau.