in

WTCC 2013 – Hungaroring Highlights

Vlak buiten Budapest ligt de Hungaroring en met 80.000 bezoekers is dit een van de drukst bezochte races op de WTCC kalender. Na zijn gewonnen race op de Slovakia Ring hoopte Tom Coronel wederom te kunnen stunten in Hongarije. De Honda en Seat auto’s hebben allebei gewicht erbij gekregen en daarmee hoopt de FIA het WTCC veld nog dichter bij elkaar te krijgen, goed nieuws dus voor de BMW en Chevrolet teams.

“Realistisch gezien staat de BMW rond plek 4 tot 6, maar mocht je ervoor komen dan zit je goed want het is lastig inhalen op de Hungaroring”, aldus Coronel. In de kwalificatie pakte Yvan Muller de pole, 0.38 seconden voor lokale held Norbert Michelisz in de Honda, daarachter stonden weer twee Honda’s van Tarquini en Monteiro en op plek 5 Tom Coronel. Vanwege de reversed grid vinden we de Nederlander in race twee op p6.

We weten nu de uitgangsposities van Tom Coronel, scroll snel naar beneden voor de highlights van beide races en beelden van de kwalificatie.

Preview

Kwalificatie

Race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Carrera GT vs 911 GT2 RS

Porsche Carrera GT vs 911 GT2 RS

IndyCar 2013 - Sao Paulo Highlights

IndyCar 2013 – Sao Paulo Highlights