in

WTCC 2013 – Marrakech Highlights

Het stratencircuit van Marrakech is onvergefelijk, de curbstones zijn hoog, uitloopstroken zijn er niet en de muren zijn hard. In de kwalificatie voor de Marokkaanse WTCC-ronde behaalde Gabriele Tarquini zijn eerste WK-pole in dienst van Honda. Met de Honda Civic van het JAS-fabrieksteam was Tarquini zowel in de eerste als in de tweede kwalificatie het snelst. Hij bleef in totaal een trein van zes Chevrolets voor, op P7 vonden we pas de Seat Leon WTCC van Rob Huff en op P12 de BMW van Tom Coronel.

Aan het einde van de eerste kwalificatie kwam Tom Coronel hard in aanraking met teamgenoot O’Young. Tom kreeg een slipstream van O’Young maar miste zijn rempunt compleet en knalde vol op de BMW van zijn teamgenoot. Beide auto’s konden niet verder in de tweede kwalificatie.

Beide races werden verreden onder zeer hete omstandigheden, zowel door de temperatuur als de incidenten op de baan. De safety car moest meer dan eens uitrukken omdat er een auto totall loss in de muur stond. Highlights van deze tweede WTCC ronde vind je in de video’s hieronder.

Preview

Kwalificatie

Race

Extra Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Veyron Attacks Fuji Speedway

Bugatti Veyron Attacks Fuji Speedway

BMW 320 IRL EVO Hillclimb

BMW 320 IRL EVO Hillclimb