in

WTCC 2013 – Moeilijk weekend voor Coronel in Argentinië

Dit weekend stonden er weer twee races op het programma voor het World Touring Car Championship. De Chevrolets hadden maximaal strafgewicht gekregen, de BMW van Tom Coronel bleef op het huidige gewicht. Het WTCC-veld reed voor het eerst op het circuit van Rio Hondo en dat gaf debutant Lopez een voorsprong, als Argentijn had hij namelijk als enige ervaring op het circuit.

In de kwalificatie was het voor Coronel van belang een goede slipstream te pakken, de BMW is niet sterk genoeg in rechte lijn en mist dus topsnelheid op het 1.2 km lange rechte stuk. In het tweede kwalificatiedeel pakte Muller een behoorlijk dominante pole-position. Met een 1.48.333 was de Fransman maar liefst een halve seconde sneller dan teamgenoot Tom Chilton. Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini volgden op bijna een seconden. Tom Coronel had een miscommunicatie met teamgenoot Darryl O’Young en raakte daardoor zijn rechterdeur, een zestiende startplek was daardoor het gevolg.

De races worden er niet gemakkelijker op als je vanaf een zestiende plek moet starten, Coronel moest vechten om naar voren te komen en dat ging gepaard met een hoop duw en trek werk. In de zesde ronde werd hij uit de race getikt door Thompson in de Lada, Coronel kwam de pits in voor reparaties en was opvallend kalm. Yvan Muller pakte intussen een erg dominante zege voor Pepe Oriola, Tom Chilton, Gabriele Tarquini en debutant Lopez.

In de tweede race startte Lopez vanaf pole-position en hij behield de leiding in zijn BMW, een spectaculaire zege voor de debutant. Gabrielle Tarquini zou als tweede eindigen en Oriola als derde. Yvan Muller reed een sterke inhaalrace maar kreeg een drive-trough omdat hij Tarquini van de baan tikte. Tom Coronel profiteerde van de vele incidenten voor hem en wist negende te worden. Beelden bij het hele verhaal vind je hieronder.

Voorbeschouwing

Kwalificatie

Races

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2013 - Mid-Ohio Highlights

IndyCar 2013 – Mid-Ohio Highlights

Big Muscle - 1966 Mustang Coupe

Big Muscle – 1966 Mustang Coupe