in

WTCC 2013 – Monza Highlights

In Monza ging vorig weekend het negende seizoen van het FIA WK Toerwagens van start sinds de re-introductie van de klasse in 2005. Voor het eerst sinds 2005 is Chevrolet er niet meer officieel bij als fabrieksteam. De WTCC fabrieksinbreng komt dit jaar van Honda en Lada, terwijl Chevrolet, BMW en SEAT met privéteams vertegenwoordigd zijn.

Helaas zijn er geen fatoenlijke highlights te vinden online dus we doen het vandaag met de highlights video’s van onze Nederlander, Tom Coronel. In de kwalificatie bleek dat de Chevrolet teams het ook zonder fabriekssteun af kunnen, de eerste drie posities werden bezet door Chevys gevolgd door een Seat Leon WTCC en de Honda Civic WTCC van Gabriele Tarquini. Tom Coronel had het, zoals verwacht na de trainingen, zwaar en kwam niet verder dan een 15e plaats.

Een opmerkelijk ongeluk tussen beide Lada’s zorgde ervoor dat beide auto’s niet meer in actie kwamen. Dudukalo schoot in de eerste chicane nagenoeg ongeremd in de zijkant van Thompsons Lada die daarbij veel schade opliep, waaronder de veiligheidskooi.

In de video’s hieronder kun je de preview, kwalificatie en race highlights bekijken van Tom Coronel.

Preview

Kwalificatie

Races

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hennessey Venom GT haalt 427.6 km/h

Hennessey Venom GT haalt 427.6 km/h

DRIVE - Tuned Audi S4 vs 2013 Audi RS4

DRIVE – Tuned Audi S4 vs 2013 Audi RS4