in

WTCC 2013 – Moskou Highlights en Podium voor Tom

Op de Moskow Raceway reed Tom Coronel zijn beste kwalificatie met de BMW van Roal Motorsport. Tijdens het tweede deel van de WTCC kwalificatie begon het te druppelen, Tom Coronel reed gelijk naar buiten om op zijn slicks nog een tijd neer te zetten. Uiteindelijk goed voor een tweede startplek in race 1, 0.070 seconden achter polesitter Yvan Muller.  In de tweede race startte Coronel door de omgedraaide gridposities van de eerste tien op een negende startplaats.

Bij de rollende start van race 1 behield Yvan Muller zijn koppositie, gevolgd door Coronel en Michelisz. Achterin crashten Barth, O’Young en Karamyshev waardoor de safety car de baan op moet komen. Na vijf ronden achter de safety car gereden te hebben besluit de wedstrijdleiding de rode vlag te tonen. De opruimwerkzaamheden duren te lang, mede omdat de sleepkraan defect in de eerste bocht staat.

Bij de herstart en in de ronden daarna blijft de top 5 ongewijzigd, Muller voor Coronel, Michelisz, Huff en Thompson. Een mooi podium dus voor Tom Coronel, die hoopt bij de start van de tweede race weer wat plekken te kunnen pakken. Dat doet de Nederlander goed, na de eerste ronde komt Coronel door als vijfde en gaat hij op jacht naar een podiumplek.

Tom verrast Lada-coureur Thompson met een mooie actie en is daarmee vierde, Tarquini is de volgende die eraan moet geloven maar de Italiaan blijkt zoals altijd stug. Vier breed gaat men over het recht stuk, Huff, Coronel, Tarquini en Thompson. Huff komt iets naar binnen waardoor Coronel naar rechts stuurt en Tarquini en Thompson raakt. Huff profiteert en is derde, Coronel ligt 15e en zal uiteindelijk op een 14e plek eindigen. De Deen Michel Nykjaer wint de tweede race op Moscow Raceway, gevolgd door Muller en Huff.

Kwalificatie

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Sesto Elemento Gespot

Lamborghini Sesto Elemento Gespot

BMW M3: Evolution Over the Years

BMW M3: Evolution Over the Years