in

WTCC 2013 – Portugal Highlights

Het Boavista stratencircuit in Porto (Portugal) was gastheer van het zevende FIA WTCC 2013 weekend. Na de kwalificatie heerste er volop vreugde in het kamp van ROAL Motorsport. Tom Coronel had zich voor de eerste race als 7e gekwalificeerd en voor de twee race als 10e, maar dankzij de reverse grid regel mocht hij van P1 vertrekken.

Dat veranderde echter een paar uur na de kwalificatie. Vanwege een fout in de tijdwaarneming, die stil werd gehouden tijdens de kwalificatie, bleek achteraf dat Tom Coronel niet de tiende tijd had maar de elfde tijd. Net buiten de top 10 en dat betekent geen reverse grid, geen pole position en dus een elfde startplek voor de tweede race.

Vol onbegrip en woede verliet de Nederlander het circuit, zich afvragend of het nog wel zin had om te starten. Een uitgebreide samenvatting van het zevende WTCC 2013 weekend met Tom Coronel vind je hieronder.

Preview

Kwalificatie

Race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Top Gear Season 20 Episode 1

Top Gear Season 20 Episode 1

Sebastien Loeb Pikes Peak Record (Onboard)

Sebastien Loeb Pikes Peak Record (Onboard)