in

WTCC 2013 – Salzburgring Highlights

De Salzburgring in Oostenrijk heeft maar 2 chicanes en 3 bochten, een super snel circuit waarbij een goede slipstream in de kwalificatie belangrijk is voor een goede startpositie. In het eerste deel van de kwalificatie waren alle toppers op zoek naar een goede slipstream zodat ze in de top 12 zouden kwalificeren, dit geeft recht op deelname aan de tweede kwalificatie voor top 12 qualifiying.

In de tweede kwalificatie, de top 12 qualifiying, werd het zoeken naar een slipstream zo erg dat bijna elke coureur vol op de rem ging staan, om maar niet vooraan te hoeven rijden. Dit betekende dat iedereen pas na het vallen van de vlag over start/finish kwam en daardoor geen getimede ronde meer kon rijden. Naderhand greep de wedstrijdleiding hard in. De wedstrijdleiding oordeelde dat de coureurs onnodig langzaam hebben gereden op een manier die potentieel gevaar kon opleveren en slecht was voor het imago van autosport. Alle coureurs in de top 12 qualifiying kregen een gridstraf en een geldboete, Tom Coronel kreeg 15 plaatsen straf en start daardoor van P19 in race 1 en van P12 in race 2.

De startopstelling zorgde ervoor dat alle snelle mannen achteraan in het veld te vinden waren, dit resulteerde in de eerste race voor behoorlijk wat spektakel. Highlights van beide WTCC races op de Salzburgring vind je hieronder.

Preview

Kwalificatie

Race highlights Salzburgring

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video