in

WTCC 2013 – Slovenië Highlights en winst voor Tom Coronel

Voor het 3e WTCC weekend op de Slovakiaring in Slovenië mocht Tom Coronel 20 kilo van zijn BMW schrapen, dit werd gedaan door de carbonfiber deuren te plaatsen inclusief plastic ramen. De deur aan de bestuurderskant blijft van metaal vanwege veiligheidsredenen.

De eerste kwalificatie van de WTCC op de Slovakia Ring werd stopgezet na een zware crash van Darryl O’Young op de Slovakia Ring. De teamgenoot van Tom Coronel stapte ongedeerd uit zijn zwaar beschadigde wagen. Tijdens de kwalificatie zette Tom Coronel een tiende tijd neer op 1.2 seconden van de pole position van Tarquini. Door de reverse grid mag Coronel de tweede race vanag pole vertrekken, hoewel de auto ogenschijnlijk niet snel genoeg lijkt om mee te vechten voor de overwinning.

In race 1 schonk Gabriele Tarquini Honda de eerste overwinning in het WTCC, voor zijn teamgenoot Tiago Monteiro en Norbert Michelisz. Tom Coronel reed een sterke inhaalrace en kwam als 5e over de streep, maar alles is gericht op race 2 waar Tom vanaf pole mocht vertrekken.

De tweede race tijdens een WTCC-weekend wordt gestart middels een stilstaande start, hetgeen een voordeel is voor de achterwiel aangedreven BMW’s. Tom Coronel wist hier vanaf poleposition optimaal gebruik van te maken en dook met een ruime voorsprong als leider de eerste bocht in. De eerste ronde moet hij Oriola nog van zich af houden maar daarna weet Coronel iets weg te lopen en zijn de nummers 2, 3 en 4 hevig met elkaar in gevecht. Vanaf dat moment rijdt Tom in zijn BMW onbedreigd naar zijn eerste zege van het seizoen, hij wint met een voorsprong van 3 seconden op Muller en Tarquini. Bekijk snel de highlights hieronder.

Preview

Kwalificatie

Race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

BMW E30 M3 vs E92 M3 GTS

BMW E30 M3 vs E92 M3 GTS

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Record Run

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Record Run