in

WTCC 2014 – Beijing Highlights met podium Coronel

Na ruim 2 maanden vakantie reisde het WTCC naar China voor de negende ronde van het spectaculaire kampioenschap. Chevrolet had wat updates meegenomen en dat wierp gelijk zijn vruchten af, Tom Chilton pakte pole position voor de eerste race. De krachtsverhoudingen op Goldenport Park Circuit lagen sowieso heel anders dan we dit seizoen gewend zijn, de Citroën’s waren voor het eerst dit seizoen te kloppen.

Tijdens de eerste race liet Tom Chilton zien dat zijn snelste tijd in kwalificatie geen toeval was. Direct na de start sloeg hij een gaatje, maar vanwege een harde crash tussen Borkovic en Münnich moest de safety car al na twee ronden naar buiten komen. Het opruimen van de ravage duurde tien ronden waarna Chilton wederom wegreed bij de concurrentie en een voorsprong opbouwde van vijf seconden. Achter hem had Yvan Muller bij de start de tweede plaats van Tarquini gepikt, de Italiaan bleef echter aandringen bij de Fransman waardoor een mooi gevecht ontstond.
Lopez reed eenzaam en alleen op de vierde plaats, totdat Tarquini met problemen de pits moest opzoeken. Hierdoor stonden er toch nog twee Citroën coureurs op het podium, maar wel achter winnaar Tom Chilton. De teamgenoot van Chilton, Tom Coronel, kon in de eerste race geen potten breken. Van startplek acht viel hij terug naar plek 13 alvorens de Chevrolet in de 22e ronde in de pits te parkeren.

Dankzij de omgekeerde startvolgorde voor race 2 mocht Coronel vanaf de tweede positie vertrekken, achter Rob Huff die van pole vertrok. De Britse Lada-coureur wist in eerste instantie drie seconden weg te lopen bij de Nederlander, mede omdat Tom in gevecht was met Sebastien Loeb. Tegen het einde van de race liep Coronel weg van Loeb en wist hij Huff op minder dan een seconde te naderen. De race was echter ten einde en Huff wist Lada haar eerste WTCC-overwinning te bezorgen. Citroën won voor het eerst dit seizoen geen van beide races.

Lopez gaat nog steeds aan de leiding van het World Touring Car Championship, voor Muller, Loeb, Montero en Tarquini.

Video: WTCC 2014 – Bejing Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

LaFerrari bijna naar topsnelheid - 342 km/h

LaFerrari bijna naar topsnelheid: 342 km/h

Zie hoe een Skoda twee vrachtwagens omver gooit

Zie hoe een Skoda twee vrachtwagens omver gooit