in

WTCC 2015 – Argentinië Highlights

Ook in 2015 staat Tom Coronel weer op de startgrid van het World Touring Car Championship. De Nederlander strijdt wederom met een Chevrolet Cruze van ROAL Motorsport om de punten, ditmaal echter niet in de blauwe kleur van sponsor McGregor maar in de kleuren van nieuwe hoofdsponsor DHL.

Het was zinderend heet op Autodromo Termas de Rio Hondo in Argentinië, de de 43-jarige coureur wist zich voor de eerste race als negende te kwalificeren wat hem voor race twee een tweede startplek opleverde. De Citroëns zijn nog altijd oppermachtig, regerend kampioen Juan Maria Lopez kwalificeerde zich als eerste en daarachter volgde nog drie andere Citroën-coureurs. Pas op de vijfde startplek bevond zich een Honda van Monteiro, gevolgd door een Chevrolet en weer een Honda.

Race 1 werd zoals verwacht na de kwalificatie gedomineerd door de Citroëns, Lopez won voor Muller en Loeb waardoor de eerste podium lockout voor het Franse merk een feit was. Coronel kende een ongelukkige race, de boel heel houden was de opdracht zodat race 2 niet in gevaar kwam. Dit lukte maar deels, want door een losse turboslang moest de Nederlander na vier ronden al opgeven. Gelukkig was het probleem snel opgelost en kon hij zonder mankementen de tweede race aanvangen.

Tom kende een goede start en kwam als leider uit de eerste bocht, maar de Franse brigade zat hem direct op de hielen. Nog voordat de eerste ronden voorbij is passeren Ma en Loeb de DHL Cruze waarna ook Honda-coureur Tarquini aanvalt. De sluwe vos weet Coronel in een remfout te lokken waarna die in het gras beland. Dit beschadigde zijn splitter en bodemplaat en het gras in de voorbumper doet de motortemperatuur oplopen. Voor Coronel zit er niets anders op dan de pitbox op te zoeken en te balen van zijn eigen fout.

Sebastien Loeb weet de tweede race uiteindelijk te winnen voor teamgenoot Lopez en Honda-coureur Monteiro. De volgende races zijn op 19 april in Marokko.

Video: WTCC 2015 – Argentinië Highlights

Highlights van de kwalificatie

Highlights van de races

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 22 Episode 7

Top Gear Season 22 Episode 7

Track Battle: BMW M4 vs BMW M5 30 jahre edition

Track Battle: BMW M4 vs BMW M5 30 jahre edition