in

WTCC 2015 – Coronel na 400 meter klaar in China

Het zit Tom Coronel echt niet mee dit seizoen! De Chevrolet doet zelden wat hij moet doen en als de setup wel in orde is dan wordt de Nederlander door de overige coureurs uitgeschakeld.

In China leek het er eindelijk weer eens op dat Tom veel punten kon gaan verzamelen, een negende startplek voor race 1 betekende een tweede startplek voor race 2. De opdracht voor de eerste race was duidelijk, zo ver mogelijk naar voren rijden en zoveel mogelijk punten behalen. Helaas zat de race er na 400 al op.

Coronel had een goede start en zat in de eerste bocht naast Filippi, de Fransman snijdt echter toch naar binnen en zet zichzelf daarmee achterstevoren. Tom kon geen kant op en raakte met zijn achterkant de gespinde auto van Filippi, met als gevolg dat de ophanging dwars onder de auto staat. Voor Coronel is het weekeinde daarmee ten einde, net als voor zijn ROAL-teamgenoot Tom Chilton die ook in aanraking komt met Filippi.

Vooraan is het wederom een drievoudig succes voor Citroën, José-María López wint voor Muller en Loeb.  Nicky Catsburg wordt knap vierde, op 5 seconden van de Citroën’s. De tweede race wordt gewonnen door Yvan Muller met Gabriele Tarquini in de Honda Civic op de tweede plaats. Derde is José-María López gevolgd door teamgenoot Loeb, Catsburg moet zijn Lada al na de eerste ronde in de pits parkeren.

Video: WTCC 2015 – China Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

24 uur van Nürburgring

Dit is waarom de 24 uur van Nürburgring zo bijzonder is

Armytrix Murcielago

Armytrix heeft nu ook uitlaten voor de Murcielago