in

WTCC 2015 – Drie Nederlanders in de punten

Tom Coronel is niet langer de enige Nederlander in het WTCC, Lada heeft namelijk Jaap van Lagen en Nick Catsburg aangetrokken om meer punten te scoren en die beslissing lijkt zijn vruchten af te werpen.

Voor Tom Coronel was het wederom een moeilijk weekend, tijdens de kwalificatie was de Chevrolet niet vooruit te branden en kwam de DHL-coureur niet verder dan een 14e tijd. De andere twee Nederlanders stonden iets verder naar voren, van Lagen op de 12e plek en Catsburg op de 9e plek. Dat de eerste startrij wederom voor Citroën was mag geen verassing heten, Yvan Muller greep de pole voor José Lopez.

De eerste race op de Moscow Raceway werd een gemakkelijke prooi voor Yvan Muller, de Fransman domineerde van start tot finish en behaalde zijn derde overwinning van het seizoen. José María López wist ondanks problemen met de achterbanden nog als tweede te finishen, voor Gabriele Tarquini in de Honda Civic. Jaap van Lagen werd tiende en eiste het laatste puntje op, Catsburg spaarde zijn auto voor de volgende race en kwam als elfde over de streep terwijl Coronel aan het einde van de race de pist opzocht met nog steeds ernstige wegliggingsproblemen.

De tweede race mocht Nick Catsburg van de tweede startplek vertrekken dankzij de reverse grid. Helaas kon de Lada-coureur niet erg lang genieten van zijn positie want een slechte start zorgde ervoor dat Michelisz direct langszij kwam. Teamgenoot Rob Huff kwam vervolgens snel dichterbij en dus wist Catsburg wat hem te doen stond, opzij gaan voor zijn teamgenoot zodat die zijn opmars kon voortzetten. Een juiste keuze, want niet veel later werd Michelisz gepasseerd voor de tweede plek en bovendien is een vierde plek ook een prachtig resultaat voor debutant Nick Catsburg! Tiago Monteiro reed ondertussen onbedreigd naar de zege en bezorgde Honda eindelijk weer eens een overwinning.

Tom Coronel gooide voor de tweede race zijn setup volledig om en wist iets van zijn snelheid terug te vinden, na wederom een gevecht met van Lagen kwam hij als tiende over de streep en hield hij toch nog één punt over aan een verder dramatisch weekend.

Video: WTCC 2015 – Moscow Highlights

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2015 - Texas 600 Highlights

IndyCar 2015 – Texas 600 Highlights

Ferrari F40 en Enzo spelen in de achtertuin

Ferrari F40 en Enzo spelen in de achtertuin