in

WTCC 2015 – José-Maria López Kampioen!

Citroën-coureur José-Maria López is voor het tweede jaar op rij kampioen in het World Touring Car Championship. De Argentijn won de eerste race op het circuit van Buriram in Thailand en was daardoor niet meer te achterhalen door zijn teamgenoot, Yvan Muller.

In de eerste race was een en al chaos, Tom Coronel was iets te opportunistisch in de eerste bocht en dook in een gat naast Lapierre wat er eigenlijk niet was. De Chevrolet van Coronel raakte de Lada van Lapierre, die op zijn beurt ook teamgenoot Nick Catsburg raakte. Voor alle drie was het weekend ten einde omdat de schade niet voor race twee gemaakt kon worden. Iets verder botsen Muller, Valente en Michelisz waardoor de safety car de baan op moet komen zodat alle gecrashte auto’s weggehaald kunnen worden.
Na vijf ronden gaat de safety car weer naar binnen en kan de race hervat worden. Zoals wel vaker dit seizoen bestaat het gehele podium na race 1 uit Citroën rijders, achter Lopez volgden Loeb, Ma en Bennani.

De tweede race weet Tiago Monteiro te winnen dankzij de ‘reversed grid’. Hij weet de Franse bolides van Loeb, Ma en López voor te blijven in een race die uiteindelijk gestaakt wordt wegens de invallende duisternis. Honda-rijder Tiago Monteiro is uiteraard in zijn nopjes maar kan niet lang genieten van de overwinning, bij de technische controle blijkt dat de Honda Civic Type-R te laag is waardoor de Portugees gediskwalificeerd wordt. Hierdoor wint Loeb en bestaat wederom het hele podium uit Citroën-coureurs.

Video: WTCC 2015 – Thailand Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

verschil tussen originele en imitatie velgen

Dit is het verschil tussen originele en imitatie velgen

Redneck Road Rage

Redneck Road Rage