in

WTCC 2015 – Motegi Highlights

Na een pauze van bijna twee maanden werd het WTCC hervat in Japan, op het Twin Ring Motegi circuit. De races in het WTCC zijn de afgelopen twee seizoenen niet echt spannend en veel mensen vragen zich af of de overstap naar de TC1-auto’s de juiste keuze was. De races in Japan stonden indicatief voor het gehele seizoen, weinig spanning en te grote verschillen.

Citroën-coureur José-María López behaalde zijn zevende overwinning van het seizoen en staat nu bijna 75 punten voor op teamgenoot Muller en 98 punten voor op teamgenoot Loeb. De eerste coureur die niet voor Citroën racet staat bijna 200 punten achter in het kampioenschap, tot zover de spanning in het FIA WTCC…

De tweede race van het weekend werd gewonnen door Tiago Monteiro in de Honda Civic, een mooie zege voor eigen publiek van de Japanse fabrikant. Achter hem eindigde Hugo Valente in de Chevrolet als tweede en Rob Huff in de Lada als derde. Coronel had het gehele weekend last van remproblemen, in de eerste race eindigde hij hierdoor in de grindbak maar in de tweede race kon hij toch een paar punten sprokkelen dankzij een achtste plek.

Tom Coronel zal ongetwijfeld blij zijn met de punten maar het seizoen verloopt toch niet zoals hij gehoopt had. Gelukkig maakt hij nog wel altijd de beste highlight video’s zodat we zijn verrichtingen in het WTCC goed kunnen volgen.

Video: WTCC 2015 – Motegi Highlights

Race highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ogier wint Rally Australie

WRC 2015 – Ogier behaalt derde titel in Australië

DTM 2015 - Oschersleben

DTM 2015 – Oschersleben Highlights